Nieuwe historische jeugdreeks

Romans over Romeinse tijd en Tweede Wereldoorlog

Vrijdag 8 juli presenteren Robbert Jan Swiers en Jan J.B. Kuipers hun historische jeugdromans Tussen vuur en water en Waluch de Bard in de Drvkkery in Middelburg. De boeken vormen de start van een historische jeugdreeks van Uitgeverij Aspekt (Soesterberg): In het heetst van de strijd – Verhalen in tijden van oorlog en bezetting.

Robbert Jan Swiers baseerde zijn boek op de dagboeken van zijn vader uit de Tweede Wereldoorlog. Jan Kuipers schreef een avonturenroman die zich afspeelt rond het jaar nul, over de beginperiode van de Romeinse tijd in het toenmalige Scheldegebied. Kuipers en Swiers publiceerden samen ver boven de honderd boeken. Samen wonnen ze in 2005 de Zeeuwse Boekenprijs met Het verhaal van Zeeland, een historisch publieksboek. Beiden werkten ook samen voor onderwijsmethoden.

De presentatie wordt opgeluisterd door een luchthartig optreden van dichter Raymond van de Ven. De eerste exemplaren worden in ontvangst genomen door de stadsdichter van Middelburg Karel Leeftink. Aanvang 16.00 uur, toegang gratis.

Boek: Waluch de Bard
Boek: Tussen vuur en water

- advertentie -
Top 10 Geschiedenisleraar 2016 bekend
Tien leraren uit het middelbaar onderwijs zijn genomineerd voor de titel Geschiedenisleraar…
Wekelijks verschijnen er nieuwe geschiedenisboeken. Van lijvige studies tot publieksboeken en van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: