Nieuwe hoogleraar Erfgoed en digitale cultuur

Athenaeum Illustre

De Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft in Julia Noordegraaf per 1 september een hoogleraar Erfgoed en digitale cultuur. De universiteit heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Als hoogleraar zal Noordegraaf zich richten op het “samenbrengen en bevorderen van onderzoek over het hergebruik en de betekenis van digitaal erfgoed, alsmede op de invloed van digitalisering op de beleving en waardering vancultureel erfgoed”.

- advertentie -

Julia Noordegraaf (1972) doet al langer onderzoek naar de omgang met cultureel erfgoed, in het bijzonder naar de manier waarop de context waarin dit erfgoed wordt bewaard, getoond en gezien van invloed is op de interpretatie ervan. Acht jaar geleden publiceerde ze het boek Strategies of Display: The Boijmans Van Beuningen Museum in Nineteenth and Twentieth Century Visual Culture. Hierin vergeleek ze de geschiedenis van museuminrichting met die van de inrichting van winkels en warenhuizen.

De nieuwe hoogleraar werkt al sinds 2003 aan de UvA.

Raymond Westerling in november 1948 bij zijn gedwongen afscheid…
militieregister-rotterdam-gr
Stadsarchief Rotterdam gaat militieregisters uit de periode 1814 tot 1902 toegankelijk laten…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: