Nieuwe Kerk na inhuldiging twee dagen te bezoeken

De inhuldiging van koningin Wilhelmina in 1898 – Nicolaas van der Waay

Na de inhuldiging van koning Willem-Alexander is de Nieuwe Kerk in Amsterdam nog twee dagen geopend, zodat geïnteresseerden het voor de inhuldiging versierde interieur kunnen bekijken.

Exterieur van de Nieuwe Kerk in Amsterdam


Volgens de Nieuwe Kerk is het traditie dat de kerk na inhuldigingen opengesteld wordt. Twee dagen kunnen bezoekers straks de sfeer proeven van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. De duizenden bloemen zijn er dan nog te vinden en verder staan ook de stoelen van de gasten, de twee tronen en de bloemdecoraties nog net zo opgesteld als op de dag van de plechtigheid.

De Nieuwe Kerk:

- advertentie -

Het podium voor het schitterende zeventiende-eeuwse koorhek is de plek waar de nieuwe koning Willem-Alexander zijn toespraak houdt. Hier zweert hij het koningschap toegewijd te zullen vervullen en legt hij de eed van trouw aan de Grondwet af. De parlementariërs leggen ten overstaan van de nieuwe koning hier de eed of gelofte af.

Op woensdag 1 mei, de dag na de inhuldiging, opent de Nieuwe Kerk om twee uur de deuren voor het publiek en op donderdag 2 mei om tien uur. Beide dagen blijft de kerk tot tien uur ’s avonds open.

Gerelateerde uitgaven:

Swart op de Gracht - Afb: Museum Geelvinck Presentatrice…
hoorn-maquette-still
Deel van de maquette - Still Vimeo In de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: