Nieuwe koers voor Centraal Museum

centraalmuseum.nl

Het Centraal Museum in Utrecht heeft een nieuwe website. De complete collectie van het museum is voortaan op de site te bekijken.

Naast de vernieuwde website is ook een nieuwe huisstijl gelanceerd. Een dikke, gekleurde stip vormt voortaan het kenmerk van het museum. Deze stip staat voor de centrale ligging van het Centraal Museum, in het midden van Nederland, en voor de “betekenis van cultureel centrum in de stad Utrecht”. Edwin Jacobs, directeur van het Centraal Museum, over de nieuwe koers:

Het Centraal Museumis allang niet meer die ‘tempel’ van cultuur waar de bezoeker vol ontzag en op gepaste afstand van de tentoongestelde werken zijn ogen uitkijkt. Het is een moderne organisatie, die bezoekers op een eigentijdse manier benadert en prikkelt, en voor veel doelgroepen aantrekkelijk is. We willen de bezoeker uitdagen de handen uit de mouwen te steken, zowel on- als offline.

Op de nieuwe website zijn alle stukken uit de collectie, ongeveer vijftigduizend in totaal, te bekijken. Binnen de nieuwe koers staat de bezoeker wat het Centraal Museum betreft centraal. De collectie dient als basis, maar daarbij worden de behoeften en interesses van de bezoekers als uitgangspunt genomen. Edwin Jacobs:

- advertentie -

Het is niet alleen de ambitie meer bezoekers te trekken, maar vooral ook om ze op een eigentijdse manier te benaderen en te prikkelen. Ook willen we de bezoekers uitnodigen zelf aan de slag te gaan. Er is zowel oude kunst, moderne en hedendaagse kunst, mode, stadsgeschiedenis en toegepaste kunst te zien. Deze vijf collecties vormen sámen het Centraal Museum.

Op de nieuwe site kunnen bezoekers, door op de stip te klikken, door de museumcollectie dwalen. Er kan daarnaast op de verschillende objecten gereageerd worden en er kunnen eigen verzamelingen gemaakt worden.

In het Centraal Museum is vanaf 11 november 2011 een overzichtstentoonstelling van Abraham Bloemaert (1566-1651) te zien

Zelfportret uit 1887 - Foto: Rijksmuseum (klik voor vergroting)De…
brussel-glass-1-gr
Slangenkelk, à la façon de Venise-glas - Luik of…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: