Nieuwe naam voor Gemeentearchief Rotterdam

Openbaarheidsdag 2012Het Gemeentearchief Rotterdam heeft een nieuwe naam. Met ingang van deze maand gaat de archiefdienst door het leven als Stadsarchief Rotterdam.

De nieuwe naam moet onderstrepen “dat de rijke collectie van Rotterdam toegankelijk is voor iedereen die iets wil weten over de stad”. De naamswijziging wordt de komende tijd geleidelijk doorgevoerd. De website is al bereikbaar via het adres www.stadsarchief.rotterdam.nl.Stadsarchivaris Jantje Steenhuis:

- advertentie -

Al sinds 1857 bewaart het Stadsarchief historische informatie over Rotterdam en omgeving, niet alleen de overheidsarchieven maar ook particuliere archieven zoals die van Sparta, Van Nelle en de Holland America Lijn zijn bij ons te vinden. De collectie omvat: akten, kaarten, tekeningen, foto’s, affiches, boeken, films, geluidsopnames en nog veel meer. Het archief is een openbare plek en is voor iedereen toegankelijk, bij de oude naam had niet iedereen die associatie.

Stadsarchief Rotterdam beheer ook de archieven van Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk) en Ridderkerk.

catalonie-boog-nieuwe-steentijd-gr
Foto: Autonome Universiteit van BarcelonaIn Catalonië is een intacte…
Postma-Gosker bibliotheek - Foto: VUDe universiteitsbibliotheek van de Vrije…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: