Nieuwe speculaties over koningsgraf in Serres

Amphipolis - cc

Amphipolis – cc

Bij Amphipolis in de regio Serres (district Macedonië) hebben archeologen een eeuwenoude graftombe ontdekt. Het zou gaan om de ingang van een graftombe die wordt geflankeerd door twee uitgehakte sfinxen en beelden van vogels en leeuwen.


De tombe dateert uit 350 tot 300 voor Christus. Die periode valt deels samen met de heerschappij van Alexander de Grote. Wie er in de tombe begraven ligt, is nog niet duidelijk. Griekse media speculeren dat het gaat om het graf van Roxane, de vrouw van Alexander de Grote.

De bevoegde archeologe van het ministerie van Cultuur in de regio, Katerina Peristeri, waarschuwde dat er geen voorbarige conclusies moeten worden getrokken.”Zonder exacte bewijzen kan niet gezegd worden van wie het graf is. Maar het is zonder meer een belangrijke vondst.”

Archeologen doen al twee jaar onderzoek in het gebied. Een jaar geleden zorgde de vondst van een oude begraafplaats bij Amphipolis voor grote opwinding in Griekenland. In de media deed toen al snel het verhaal de ronde dat het graf van Alexander de Grote was gevonden. Dat bleek niet het geval.

- advertentie -

Het oude Amphipolis werd in 437 voor Christus opgericht als een Atheense kolonie en in 357 voor Christus veroverd door Philip II van Macedonië. De site is bekend van de Leeuw van Amphipolis, een marmeren standbeeld van ruim vijf meter hoog.

~ Natascha NeefParakalo

Still Omroep Gelderland
Still Omroep GelderlandArcheologen hebben in Tiel sporen van…
Doek waarop de oude balsemolie werd gevonden (Macquarie Universiteit)
Doek waarop de oude balsemolie werd gevonden (Macquarie…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: