Nieuwsfotograaf Paul Stolk (67) overleden

Foto: stock.xchng

Foto: stock.xchng

De Nederlandse nieuwsfotograaf Paul Stolk is op 67-jarige leeftijd overleden. Zijn familie heeft dat donderdag bekendgemaakt.


De fotograaf won in zijn carrière twee keer de Zilveren Camera, de prijs voor de beste persfoto van het jaar. In 1980 won hij met een foto van een gewonde agent op een paard na de rellen rond de inhuldiging van koningin Beatrix.

Acht jaar later won Stolk de prestigieuze prijs opnieuw, toen met een beroemde foto van Ferdi Elsas, de moordenaar van Gerrit Jan Heij. De foto werd gemaakt tijdens een reconstructie op de plaats van de misdaad en toont de moordenaar terwijl die op zijn gemakje een shaggie rolt.

Bijzonder was overigens dat het bestuur van de Zilveren Camera de winnende foto dat jaar besloot niet te publiceren. Dit omdat de rechtszaak tegen Ferdi Elsas nog liep.

- advertentie -
Napoleon op zijn sterfbedEen kopie van het testament…
hermann-rorschach-inktvlektest-gr
Google-logo ter ere van Hermann Rorschach en zijn…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: