NIMH zet 150.000 historische militaire foto’s online

Kruiser Hr. Ms. Java, Luchtdoelbatterij, voor 1938

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) heeft ruim 150.000 militair-historische foto’s online gezet. De foto’s zijn sinds deze week op internet te bekijken.

De NIMH-beeldbank werd maandag officieel in gebruik genomen door voormalig Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn. Behalve foto’s zijn ook veel fotografische reproducties van tekeningen, schilderijen, prenten en kaarten in de beeldbank opgenomen.

De collectie gaat terug tot de negentiende eeuw. Beelddocumentalist Okke Groot:

- advertentie -Natuurlijk is materiaal uit de Tweede Wereldoorlog en Nederlands-Indië opgenomen. Maar ook minder bekende beeldcollecties staan nu online, uniek beeldmateriaal dat je in geen enkel ander archief tegenkomt.

Uit de totale collectie van het NIMH hebben tientallen vrijwilligers en medewerkers sinds 2004 tienduizenden foto´s over de inzet van de Nederlandse krijgsmacht beschreven en gedigitaliseerd.

In de beeldbank zijn onder meer foto’s te vinden over de meidagen van 1940, de dekolonisatieperiode in Nederlands-Indië, maar ook van (trein)kapingen, tanks, vliegtuigen en schepen.

Villabouw in de noordelijke provincies van het Romeinse rijkArcheoloog…
Maand van de GeschiedenisDe maand oktober staat in Nederland…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: