Nijntje in het Rijksmuseum

Campagnebeeld voor de inloopworkshop

Grafisch vormgever, tekenaar en kinderboekenschrijver Dick Bruna (1927) heeft een selectie van zijn werk in langdurig bruikleen gegeven aan het Prentenkabinet van het Rijksmuseum in Amsterdam. Een deel van deze werken is vanaf 5 juli te zien in de Aanwinstenzaal van het museum.

Te zien zijn onder meer ontwerpen voor pocketcovers, reclamemateriaal en kinderboeken, waaronder uiteraard ook Nijntje. De werken dateren uit de periode 1953-2007. De tentoonstelling, getiteld Nijntje ontdekt het Rijksmuseum, is te zien van5 juli tot en met 29 augustus.

- advertentie -

De Nederlandse illustrator en schrijver Dick Bruna werd in 1927 geboren in Utrecht. In 1963 werd hij mededirecteur van zijn vaders bedrijf: de A.W. Bruna’s Uitgeversmaatschappij. Hij werd onder meer bekend door zijn honderden ontwerpen voor de pocket-serie zwarte beertjes én met affiches die hij voor de uitgeverij ontwierp. Dick Bruna maakte daarnaast naam met zijn boeken voor kleine kinderen. Zijn boeken over het konijntje Nijntje Pluis zijn wereldberoemd. In het buitenland heet het konijntje meestal Miffy.

Vanaf 23 juli kunnen kinderen in het Rijksmuseum deelnemen aan een zogenaamde Nijntje inloopworkshop. Kinderen maken hierbij, geïnspireerd door Dick Bruna, een stempel met het silhouet van een vogel. Het is de bedoeling dat kinderen leren zoeken naar “de essentie van een vorm”.

Nijntje bezocht al eens eerder een museum:

Zoölogisch Museum - Foto: uva.nlMomenteel wordt de zoölogische collectie…
Nummerplaat van stoomlocomotief NS 3737 - Foto: CC/Erik CreugersDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: