Nintendo’s Game Boy bestaat 25 jaar

Nintendo's Game Boy bestaat 25 jaar

Nintendo’s Game Boy bestaat 25 jaar

Op 21 april 1989, deze week exact vijfentwintig jaar geleden, ging de eerste Game Boy van Nintendo over de toonbank. De draagbare spelcomputer verscheen in een 8 bit-versie. Wie een spel wilde spelen moest hiervoor een zogenaamde ROM-cartridge in het apparaat plaatsen.

Wie veel met de Game Boy speelde liep het risico op een geheel nieuwe aandoening: de gameboy-duim. Bij het spelen moesten de actieknoppen namelijk veelvuldig met de duim ingedrukt worden. Bekijk hieronder een video over de geschiedenis van de draagbare spelcomputer:

Schaatser Jaap Havekotte (viking.nl)

[caption id="attachment_42173" align="alignleft" width="265"] Schaatser Jaap Havekotte (viking.nl)

Langebaanschaatser Jaap Havekotte is woensdag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: