NIOD ruimt haar boekenkelder op

NIOD

Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) heeft recentelijk haar boekenkelder opgeruimd. Dit heeft geresulteerd in een grote verkoop van duizenden boeken. Het NIOD heeft dat maandag bekendgemaakt.

De te verkopen boeken zijn niet afkomstig uit de bibliotheekcollectie. Het gaat om werken die door medewerkers van het NIOD zijn geschreven. Deze exemplaren worden dekomende tijd met flinke kortingen verkocht. Het NIOD:

- advertentie -

Van de talrijke belangrijke publicaties van de afgelopen jaren lagen kleine en soms wat grotere aantallen exemplaren in opslag, waar weinig mee gebeurde. Zo is er een serie jaarboeken 1940-1945, werken over Anne Frank, oorlogskinderen, de oorlog in voormalig Nederlands-Indië en het complete Srebrenica rapport.

David Barnouw van het NIOD:

Boeken horen niet in kelders te verstoffen. Die moeten onder de mensen komen en gelezen worden. En we gunnen de liefhebbers het voordeel graag.

De boeken worden verkocht via boekhandel en antiquariaat Wever van Wijnen middels de website www.uitdekeldersvanhetniod.nl

Haven van Oudeschild, Texel - Foto: CC/RasbakDe haven van…
Omslagfoto van het boekBij uitgeverij Spectrum verschijnt over enkele…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: