NIOD zoekt dagboeken, brieven en foto’s uit de oorlog

Niet weggooien!

Het NIOD, het instituut voor oorlogs,- holocaust- en genocidestudies, is op zoek naar dagboeken, brieven en foto’s uit de Tweede Wereldoorlog.

Wie dit soort documenten thuis heeft liggen kan op 3 mei terecht bij het NIOD in Amsterdam. Daar kunnen de documenten dan overgedragen worden aan medewerkers van het onderzoeksinstituut die van mening zijn dat dit belangrijk erfgoed van een belangrijke periode uit onze geschiedenis is. Het NIOD:Wij zorgen ervoor dat geïnteresseerde onderzoekers kennis kunnen nemen van de documenten, waarbij natuurlijk ook privacyzaken gerespecteerd worden.

Wie spullen wil overdragen kan van 11.00 tot 17.00 uur terecht bij het NIOD (Herengracht 380, Amsterdam). Daar is dan een gevarieerd programma met in ontvangstneming van documenten, lezingen door Ad van Liempt en René Kok, een tentoonstelling en een boekenmarkt.

- advertentie -

Ad van Liempt, onder andere bekend van de televisieserie De Oorlog en zijn laatste boek Jodenjacht, houdt een lezing over de waarde van dagboeken en brieven.
René Kok, NIOD-beeldonderzoeker, spreekt aan de hand van foto’s over de meidagen in 1945. Aanmelden voor de lezingen kan per email via i.willemsen@niod.knaw.nl

Gerhard Joseph BadrianVolgens Van Dale is een held ‘iemand…
Nederlandse (rood-wit-blauw) en Oekraiense (blauw-geel) bloemen die in maart…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: