Nipkowschijf voor O’Hanlons Helden

Foto: VPRO

Het televisieprogramma O’Hanlons Helden heeft de Zilveren Nipkowschijf.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een televisieprogramma en is vernoemd naar Paul Nipkow, een Duitser die vaak genoemd wordt als een van de grondleggers van de televisie. Een jury van televisierecensenten van kranten en tijdschriften bepaalt steeds wie de Nipkowschijf wint.

Voor de achtdelige VPRO-serie kroop Redmond O’Hanlon

- advertentie -in de huid van ontdekkingsreizigers uit de negentiende eeuw. Hij maakte dezelfde reizen als zijn helden en staat stil bij hun belangrijkste ontdekkingen, maar ook bij hun nieuwsgierigheid, angst en stommiteiten.

De jury zei onder meer het volgende over de serie:

Geen betere en geestiger reisleider dan deze excentrieke en belezen Engelsman, O’Hanlon weet op oude thema’s, zoals kannibalisme, een nieuw licht te werpen. En dat levert verrassend mooie televisie op. De ontdekte wereld is helemaal niet zo ontdekt, zo blijkt uit deze bijzondere reeks.

De serie is momenteel al verkrijgbaar op dvd. Begin juni verschijnt het boek O’Hanlons Helden, geschreven door Jonathan Maas en Caroline Ligthart.

Trailer van O’Hanlons Helden

Tussen kunst en kitsch
Bij opnames voor het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch is een bijzonder…
hearst-tower-new-york-gr
Hearst Tower in New YorkGeorge Hearst jr., kleinzoon van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: