Noah, de verfilming van een episch Bijbelverhaal

Deel van de filmcover van Noah

Deel van de filmcover van Noah

Op 10 april gaat in de Nederlandse bioscopen de film Noah van regisseur Darren Aronofsky in première. De film vertelt het epische Bijbelverhaal van Noach.


Volgens de bijbel werden voor de zondvloed, ongeveer 4800 jaar geleden, van alle dieren twee exemplaren opgenomen in de Ark van Noach, zodat hun soort niet uitstierf. De gehele mensheid werd door het water vernietigd. Alleen Noach en zijn familie bleven gespaard. Na de zondvloed zou de boot zijn gestrand op de berg Ararat. God stelde hierna de regenboog in als teken dat er nooit meer een zondvloed zou plaatsvinden.

Aronofsky’s film is gebaseerd op deze Bijbelse geschiedenis. De hoofdrollen zijn voor Russell Crowe (Noach), Jennifer Connelly (Noach’s vrouw) en Emma Watson (de vrouw van Sem).

De opnames vonden plaats in Dyrhólaey en andere delen van Zuid-IJsland en in New York op een set waar Noach’s Ark werd gebouwd. De wereldpremière van de film vond plaats in Mexico-Stad op 10 maart 2014.

- advertentie -

Zie ook: De zondvloed en de kunst

Trailer van ‘Noah’:

Alfred HitchcockFilmmuseum EYE in Amsterdam eert de wereldberoemde…
Eelco Bosch van Rosenthal en Waldemar Torenstra op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: