Dark
Light

Nobelprijs-medaille uit 1971 geveild voor 350.000 euro

Auteur:
1 minuut leestijd
Nobelprijs
Nobelprijs

Opnieuw is er een medaille van een Nobelprijs-winnaar verkocht. Bij een veiling in Los Angeles werd de medaille van econoom Simon Kuznets afgelopen weekend afgehamerd op 391.000 dollar (350.000 euro).

Nobelprijs-winnaar Simon Kuznets
Nobelprijs-winnaar Simon Kuznets
Eind vorig jaar verkocht de Amerikaanse wetenschapper James Watson ook al een Nobelprijs-medaille. Watson kreeg de prijs in 1962 omdat hij, samen met enkele anderen, de structuur van de DNA-molecule had ontdekt. Zijn Nobelprijs-medaille bracht maar liefst 3,8 miljoen euro op.

Voor de medaille van Simon Kuznets werd een stuk minder neergelegd, maar die Nobelprijs is dan ook een stuk minder bekend. Kuznets kreeg de prijs in 1971 voor zijn onderzoek naar economische groei. De econoom overleed in 1985.

De medaille werd verkocht door de zoon van de winnaar, Paul Kuznets. Volgens hem lag de medaille de afgelopen veertig jaar in een kluis. Heel veel waarde hechtte de zoon van de econoom er kennelijk niet aan. Tegenover de New York Times gaf Paul Kuznets aan meer waarde te hechten aan foto’s en bandopnamen van de uitreiking.

Wie de Nobelprijs heeft gekocht is niet bekendgemaakt.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Honderden historici brachten hun kennis al in.

Overzicht van auteurs op Historiek

Zelfde rubriek

×