Nobelprijs uit 1934 gestolen

Nobelprijs

In de Britse stad Newcastle is een Nobelprijs voor de Vrede gestolen. Dat melden Britse media woensdag.

Het gaat om de Nobelprijs voor de Vrede die in 1934 werd toegekend aan de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Arthur Henderson. De politicus kreeg de prijs vanwege zijn inspanningen voor de ontwapening.

De Nobel-plaquette bevond zich in een pand in Newcastle dat door de gemeente gebruikt wordt voor onder meer officiële ontvangsten. Dieven wisten het gebouw via de kelderruimtes binnen te komen. Behalve de Nobelprijs namen de dieven ook zilverwerk en een haarlok van de in Newcastle geboren admiraal Lord Cuthbert Collingwood (1748-1810) mee.

- advertentie -

110 Jaar Nobelprijzen:

kb-webdienst-boeken
Webdienst boeken.kb.nlDe Koninklijke Bibliotheek (KB) heeft maar liefst 80.000…
Paleis SoestdijkEr worden nog een jaar langer rondleidingen gegeven…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: