Noordelijke provincies geven 1 miljoen extra aan culturele instellingen

Noordelijke povincies geven 1 miljoen aan culturele instellingen

De provincies Groningen, Drenthe en Friesland trekken voor de komende vier jaar gezamenlijk bijna één miljoen euro extra uit voor culturele instellingen. Met het geld willen de provincies het Noord Nederlands Orkest (NNO), Festival Oerol, de fotomanifestatie Noorderlicht, Five Great Guitars en het dansgezelschap Guy&Roni ondersteunen.

De instellingen krijgen de steun bovenop de subsidies die al toegezegd waren.


Volgens de provincies is de financiële steun nodig vanwege forse rijksbezuinigingen. In een verklaringen schrijven de provincies:

- advertentie -

Met deze extra bijdrage willen we de instellingen helpen om op niveau te blijven presteren. De noordelijke instellingen spelen een belangrijke rol in de culturele infrastructuur in Noord Nederland.

Het NNO en Oerol krijgen beiden drie ton. De rest van het geld wordt verdeeld onder de overige instellingen.

ArcheologieIn het Engelse graafschap Kent hebben archeologen restanten gevonden…
De zaak Coen, een rechtszaak in het Westfries MuseumTijdens…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: