NOS doet live verslag van herdenking Berlijnse Muur

De 25-jarige herdenking van de val van de Berlijnse Muur is zondag live te volgen via de NOS. Het programma, getiteld 25 jaar na de val van de Muur, wordt gepresenteerd door Herman van der Zandt.


De Berlijnse kunstenaar Christoph Bauder markeerde met bijna 8.000 lichtgevende en met helium gevulde luchtballonnen de voormalige grens gemarkeerd. De NOS besteedt aandacht aan dit bijzondere project en doet ook verslag van de officiële herdenking bij de Brandenburger Tor.

Deze herdenking wordt bijgewoond door een groot aantal (voormalig) wereldleiders. Ook de laatste leider van de Sovjet-Unie, Michail Gorbatsjov, is aanwezig. Muziek is er van de Staatskapelle Berlin, onder leiding van Daniel Barenboim. De kapel brengt onder meer het laatste deel van de 9de Symfonie van Beethoven, ‘Ode an die Freude’ (lofdicht aan de vreugde).

De uitzending van de NOS is te zien op NPO2 van 19:45 tot 21:00 uur

- advertentie -
Bijna achtduizend lichtballonnen symboliseren dit weekend de muur die Berlijn tot 1989…
De val van de Muur - Google Doodle
De val van de Muur - Google Doodle…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: