NOS komt met docuserie ‘Het Koninkrijk’

Eelco Bosch van Rosenthal en Waldemar Torenstra op het strand van Scheveningen (NOS)

Eelco Bosch van Rosenthal en Waldemar Torenstra op het strand van Scheveningen (NOS)

Vrijdag is de eerste aflevering te zien van de historische NOS-docuserie Het Koninkrijk. De vijfdelige serie, die wordt uitgezonden naar aanleiding van de viering 200 Jaar Koninkrijk staat stil bij de “kleine verhalen uit de grote geschiedenis van ons land”.


De afleveringen worden gepresenteerd door verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal en acteur Waldemar Torenstra. Regisseur Arjan Nieuwenhuizen zag de serie als een grote uitdaging:

“Terwijl we inzoomen op details, moet de kijker de grote lijn van de geschiedenis wel blijven begrijpen”.

De eerste aflevering staat stil bij de landing van de erfprins van Oranje op het strand in Scheveningen, 30 november 1813. Waldemar onderzoekt wat er aan de landing voorafging en vraagt zich af waarom de Oranjes eigenlijk moesten vluchten. Eelco vertelt daarnaast hoe het de tegenstanders van Oranje verging.

Het Koninkrijk is steeds op vrijdagavond te zien van 21.03 tot 21.55 uur (Nederland 2).

- advertentie -

Promo voor de docuserie:

Deel van de filmcover van Noah
Deel van de filmcover van NoahOp 10 april…
Lenny Kuhr tijdens het songfestival van 1969Nederland deed…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: