NTR wijdt 40 uitzendingen aan verhalen Westerborkpad

WesterborkLuisterpad - Foto: Westerbork

WesterborkLuisterpad – Foto: Westerbork

Een jaar geleden werd het zogenaamde Westerborkpad, een herdenkingspad dat loopt van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar kamp Westerbork in Hooghalen, in gebruik genomen. Naar aanleiding hiervan is er een serie verhalen in audio gemaakt waarin ooggetuigen van de Jodenvervolging hun herinneringen vertellen. Dit zogenaamde WesterborkLuisterpad wordt eind deze maand gepresenteerd.


Vanaf 29 september zijn alle zestig audiofragmenten van het WesterborkLuisterpad beschikbaar via een nieuwe mobiele app en online te beluisteren via www.wblp.nl

In de maanden oktober en november wordt het WesterborkLuisterpad door de NTR uitgezonden op Radio 5. Ooggetuigen, zowel verzetsmensen als familie, buren, vrienden, omstanders en slachtoffers van de Jodenvervolging, vertellen over gebeurtenissen op de route. In veertig afleveringen, variërend in lengte van 4 tot 10 minuten, zijn de aangrijpende verhalen te horen en zullen studiogasten verschillende thema’s bespreken die verbonden zijn met de Jodenvervolging.

De serie begint bij de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam, tijdens de oorlog verzamelplaats voor Joden, en eindigt in kamp Westerbork. Vanuit dit kamp werden meer dan honderdduizend Joodse Nederlanders uiteindelijk afgevoerd naar de vernietigingskampen. De fragmenten zullen te horen zijn in het NTR-programma Dichtbij Nederland dat dagelijks tussen 21.00 en 24.00 uur wordt uitgezonden.

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Adolf Hitler in 1937De gemeenteraad van het Duitse…
Geallieerde parachutisten landen in Nederland tijdens Operatie Market…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: