Obama bezoekt Rijksmuseum (in een kwartiertje)

Zaal achttiende eeuw in het Rijksmuseum

Zaal achttiende eeuw in het Rijksmuseum

De Amerikaanse president Barack Obama brengt aankomende maandag een kort bezoek aan het Rijksmuseum in Amstedam. De president is in Nederland aanwezig in verband met een nucleaire top.


Het vermoeden bestond al enkele weken dat de president een museum zou bezoeken en het lag het meest voor de hand dat dit het Rijksmuseum zou worden. Nu is duidelijk dat dit museum inderdaad bezocht zal worden.

Obama komt om 9:40 uur aan op het Museumplein en krijgt vervolgens een rondleiding van een kwartier die eindigt bij de Nachtwacht van Rembrandt. Obama zal in het beroemde museum onder meer het Plakkaat van Verlatinghe uit 1581 en het eerste Amerikaans-Nederlandse handels- en vriendschapsverdrag uit 1782 bekijken. Twee documenten die de bilaterale relatie tussen Nederlands en de Verenigde Staten markeren.

De Amerikaanse president wordt rondgeleid door museumdirecteur Wim Pijbes. Ook premier Rutte en de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, zijn aanwezig bij het bezoek.

Lees ook: ‘President Obama, bezoek ons museum alstublieft!’

Kind met Zeepbel - Rembrandt?

[caption id="attachment_40947" align="alignleft" width="265"] Kind met Zeepbel - Rembrandt?

Een schilderij dat mogelijk…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: