Ohio – Crosby, Stills, Nash & Young

Ohio – Crosby, Stills, Nash & Young

Neil Young schreef in 1970 een nummer getiteld Ohio. De Canadese singer-songwriter schreef het nummer naar aanleiding van het zogenaamde Kent State-bloedbad dat zich eerder dat jaar heeft voorgedaan op de campus van een Amerikaanse staatsuniversiteit.

Op 4 mei 1970 werden op de campus van de staatsuniversiteit in de Amerikaanse plaats Kent (Ohio) vier studenten doodgeschoten door leden van de Nationale Garde. Op de campus werd al sinds het begin van die maand fel gedemonstreerd tegen de Vietnamoorlog.

De onvrede over de oorlog was extra toegenomen door een toespraak waarin de Amerikaanse

- advertentie -president Nixon had aangegeven ook troepen naar Cambodja te sturen.

Om de orde op de campus in Ohio te herstellen werd de Nationale Garde ingezet. Na verschillende confrontaties tussen de studenten en leden van de Nationale Garde leek de rust terug te keren. Onverwachts vuurden achtentwintig leden van de Nationale Garde toen echter op een groep studenten. Daarbij kwamen vier studenten om het leven: Allison Krause (19), Jeffrey Miller (20), Sandra Scheuer (20) en William Schroeder (19).

Neil Young schreef zijn nummer Ohio nadat hij foto’s van het incident had gezien in Life-magazine. Het nummer werd in juni 1970 uitgebracht door Crosby, Stills, Nash & Young, de groep waar de muzikant destijds onderdeel van uitmaakte.

Kent State-bloedbad (1970)

Foto die John Filo kort na de schietpartij maakte. Op de grond het levenloze lichaam van de twintigjarige student Jeffrey Miller.

Foto: Museum van de Twintigste EeuwHet Museum van de…
Wanneer je tegenwoordig uitkijkt over de imposante skyline van New York is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: