Olympisch kampioen Milt Campbell (78) overleden

Milt Campbell, de atleet die als eerste donkere Amerikaan olympisch goud won op de tienkamp, is afgelopen week op 78-jarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media.

De Amerikaan begon zijn sportcarrière tijdens zijn studie in New Jersey. Campbell beoefende meerdere sporten en op zijn achttiende werd hij toegelaten tot het Amerikaanse olympisch team voor de Olympische Spelen van 1952 in Helsinki. Hij kwam uit op de tienkamp en werd tweede, achter zijn landgenoot Bob Mathias.

- advertentie -

Milt Campbell – Still YouTube

Vier jaar later was Milt Campbell opnieuw van de partij. Dit keer won hij goud op de tienkamp. Hij werd zo de eerste Afro-Amerikaanse olympisch kampioen tienkamp. Na zijn olympische successen was Campbell nog actief als American football. Een gaar na zijn gouden olympische medialle bereikte hij met de Cleveland Browns de finale van de NFL.

De Amerikaanse atletiekfederatie heeft in een reactie op het overlijden van Campbell laten weten dat de Amerikaan gezien moet worden als “een van de grootste allround-atleten uit de geschiedenis”.

Iron Age EchoesKoningin Beatrix heeft vrijdag op Paleis Huis…
Nationaal VoetbalmuseumHet Nationaal Voetbalmuseum in Middelburg staat te koop.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: