Dark
Light

‘Oma, hoe was uw leven tijdens tijdens de oorlog?’

Auteur:
1 minuut leestijd
www.vragenaanoma.nl

Voor het boek Vrij spel interviewde schrijfster Carlijn Vis haar oma Ellis Brandon langdurig. Om anderen ook aan te moedigen zoveel mogelijk vragen over de Tweede Wereldoorlog te stellen aan hun (groot-)ouders, heeft de schrijfster in aanloop naar 4 en 5 mei een website gelanceerd: www.vragenaanoma.nl.

www.vragenaanoma.nl
Carlijn Vis lanceerde vorig jaar het boek over de belevenissen van haar oma, verzetsdame en de laatste vrouwelijke Englandvaarder: “Sinds het boek verscheen, zeggen mensen regelmatig tegen mij dat ze ook graag hun oma of opa hadden willen interviewen over de oorlog. Dat ze nog zo veel onbeantwoorde vragen hebben over het leven in die tijd.”

In aanloop naar 4 en 5 mei wil de schrijfster daarom mensen aanmoedigen om zoveel mogelijk vragen in te sturen via Twitter, Facebook of de website. Al deze vragen worden gebundeld op de website www.vragenaanoma.nl. “Misschien is het niet mogelijk om je eigen oma te interviewen, maar een gesprek met die van iemand anders kan ook inspirerend zijn”, meent Vis. “Nu is het moment waarop jong en oud nog met elkaar in gesprek kunnen over die tijd.”

Op zoek naar antwoorden

Doel van het project is om zoveel mogelijk vragen te verzamelen van de generatie die de oorlog niet zelf heeft meegemaakt. Na 4 en 5 mei gaat Vis op zoek naar antwoorden op de vragen door in gesprek te gaan met ouderen over hun leven tijdens de oorlogsjaren. Uiteindelijk moet dat leiden tot een serie portretten / interviews.

De titel van het project Vragen aan oma is overigens symbolisch. Algemene vragen over het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn ook welkom. De vragen kunnen gesteld worden via Twitter met de hashtag #vraagoma. Ook kan er gereageerd worden via de website www.vragenaanoma.nl. Inzenders maken kans op twee kaartjes voor de musical Soldaat van Oranje.

Boek: rij spel – Carlijn Vis

Trailer van het boek ‘Vrij Spel’:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×