Omroep Max op monumentenjacht

MAX Monumentaal

MAX Monumentaal

Bij Omroep Max is vanaf dinsdagavond de televisieserie MAX Monumentaal te zien. In dit programma, dat gepresenteerd wordt door Huub Stapel, worden wekelijks twee monumentale panden nader bekeken.


De achtdelige serie trapt af met een uitzending over de restauraties van Kasteel de Haar en Druivenkwekerij Sonnehoeck. In Kasteel de Haar wordt de kapsalon geheel aangepakt en worden de meubels van de barones gerestaureerd en opnieuw gestoffeerd. Hiervoor wordt onder meer speciaal naar Parijs afgereisd om exact dezelfde stof terug te vinden.

Verder bezoekt Huub Stapel de druivenkwekerij Sonnehoeck. Een oud keteltje van deze kwekerij is langzaam aan het wegroesten en er wordt van alles gedaan om het keteltje op te knappen zodat het ook door toekomstige generaties nog bekeken kan worden.

MAX Monumentaal is een initiatief van de BankGiro Loterij. Presentator Huub Stapel:

- advertentie -

In Nederland is een schat aan bouwwerken die het waard zijn om gekoesterd te worden. Juist in tijden van crisis dreigen dit soort waardevolle pronkstukken in verval te raken. Een slechte ontwikkeling waar we met z’n allen voor moeten waken. Ik heb enorm veel waardering voor de mensen die zich zo hard inzetten voor het behoud van ons cultureel erfgoed.

MAX Monumentaal is een initiatief van de BankGiro Loterij. De afleveringen zijn steeds om 20:25 uur te zien op Nederland 2.

MAX Monumentaal

David Frost en Richard Nixon - Still YouTube
David Frost en Richard Nixon - Still YouTubeDe…
MAX MonumentaalAfgelopen dinsdag zond Omroep Max de eerste…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: