‘Onbekend schilderij Leonardo da Vinci ontdekt’

De tekening en het schilderij dat door Leonardo da Vinci zou zijn gemaakt

De tekening en het schilderij dat door Leonardo da Vinci zou zijn gemaakt

In Zwitserland is een tot nu toe onbekend schilderij van de Italiaanse kunstenaar Leonardo da Vinci opgedoken. Dat meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Het gaat om een schilderij dat ruim drie jaar geleden werd gevonden in een Zwitserse kluis. De afgelopen jaren is het werk uitvoerig onderzocht. Koolstofdatering toonde aan dat het werk tussen 1460 en 1650 moet zijn geschilderd.


De Italiaanse krant baseert zich onder meer op dit onderzoek en op conclusies van de Italiaanse Da Vinci-kenner Carlo Predetti die zegt er zeker van te zien dat het om een werk van de meester gaat. Volgens hem zijn verschillende delen van het doek wel door leerlingen van Da Vinci geschilderd. Welke delen dat precies zijn is nog niet helemaal duidelijk.

Op het schilderij is een portret van Isabella d’Este, markiezin van Mantua, te zien. In 1499 maakte Da Vinci een tekening van deze markiezin. Deze tekening hangt in het Louvre. Onbekend was dat Da Vinci ook een schilderij van de vrouw maakte. Op het schilderij is ze in dezelfde houding te zien, maar dan met een kroontje en een tak in haar hand.

- advertentie -
Rembrandt, De drie bomen ( B 212 ), 1643. Ets en droge naald, enige staat.
Rembrandt, De drie bomen ( B 212 ),…
Het schilderij van Cravaggio in de Galerij Prins Willem V in Den Haag
Het schilderij van Cravaggio in de Galerij Prins…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: