Onbekend werk Gustav Klimt ontdekt

Het ontdekte werk – Foto: Der Standard

Volgens Oostenrijkse media is in een huis in Nederland een tot nu toe onbekend werk van de kunstenaar Gustav Klimt ontdekt.

Het gaat om een werk uit 1901 met een afmeting van 90 bij 90 centimeter. Titel van het ontdekte werk luidt Seeufer mit Birken (Oever van een meer met berken). Volgens de Oostenrijkse krant Der Standard kochten de voorouders van de Nederlandse eigenaar het schilderij in 1902 in Düsseldorf.

Het schilderij is op echtheid gecontroleerd door het gerenommeerde museum Belvédère in Wenen. Dit museum bezit de grootste collectie Klimt-werken ter wereld.Gustav Klimt (1862-1918) is een van de bekendste Oostenrijkse kunstenaars. In 1898 richtte hij de Wiener Secession op. Leden van deze groep zetten zich af tegen de bestaande academische kunstenaarsverenigingen. De Weense groep propageerde onder leiding van Gustav Klimt de Jugenstil.

Klimt was duidelijk de talentvolste kunstenaar van de Wiener Secession. De Oostenrijker liet zich onder meer inspireren door de Nederlandse kunstenaar Jan Toorop. Op zijn beurt inspireerde hij weer kunstenaars als Egon Schiele en Oskar Kokoschka. Een van de bekendste werken van Klimt is De Kus.

De brieven van Vincent van GoghAlle brieven van Vincent…
Meisje met brede hoedHet Meisje met de brede hoed…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: