Onbekende foto’s Marilyn Monroe opgedoken

CNN heeft de foto’s gepubliceerd

In Amerika zijn tientallen onbekende foto’s van Marilyn Monroe opgedoken. De negatieven van de foto’s werden in 1980 door een Amerikaanse fotograaf gekocht tijdens een garageverkoop. Hij betaalde er destijds naar eigen zeggen niet meer dan twee dollar voor.

De fotograaf, Anton Fury, gaf CNN toestemming de onbekende foto’s te publiceren. Dit naar aanleiding van de 85e geboortedag van Marilyn Monroe. De foto’s blijken te zijn gemaakt in een periode dat de filmster nog niet zo beroemd was.Dat de foto’s nu pas gepubliceerd worden terwijl Fury de negatieven al in 1980 in bezit kreeg is opvallend. Naar eigen zeggen kwam hem pas zeer recent ter ore dat het hoogstwaarschijnlijk niet eerder gepubliceerde foto´s zijn. De fotograaf kocht tijdens dezelfde garageverkoop ook een aantal negatieven van foto´s met daarop de Amerikaanse actrice Jayne Mansfield te zien.

- advertentie -

Volgens een deskundige zijn de Monroe-foto’s waarschijnlijk in 1950 gemaakt, kort nadat Monroe haar haar afknipte en de sexy look ontwikkelde waarmee ze zo wereldberoemd werd. Wie de foto’s gemaakt heeft is nog altijd onduidelijk. Anton Fury neemt dan ook een risico. De fotograaf die de foto’s gemaakt heeft zou, nu de foto’s door CNN zijn gepubliceerd, namelijk een claim kunnen indienen en zijn rechten op kunnen eisen.

CNN over de foto’s:

titanic-plattegrond-gr
Detail van de plattegrond Een enorme plattegrond van van…
Codex ArgenteusDe Codex Argenteus is toegevoegd aan het Memory…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: