Onbekende geluidsopname Martin Luther King opgedoken

In Amerika is een onbekende geluidsopname van burgerrechtenactivist Martin Luther King opgedoken. Dat melden Amerikaanse media.

De oude opname werd gevonden in een doos op een zolder van een woning in de Amerikaanse staat Tennessee. Op de geluidsbandjes is een interview uit december 1960 met Martin Luther King opgenomen.

De geluidsopname werd gevonden door Stephon Tull, de zoon van de man die dit interview destijds afnam.

- advertentie -Zijn vader zou de burgerrechtenactivist hebben geïnterviewd omdat hij diens biografie wilde schrijven. Daarvan is het echter nooit gekomen.

In het interview spreekt King uitgebreid over de mensenrechtenbeweging, doet hij zijn visie over geweldloosheid uit de doeken en vertelt hij dat een reis naar Afrika veel indruk op hem heeft gemaakt. Dit is bijzonder omdat er weinig audio beschikbaar is waarin King verteld over die reis.

Het is de bedoeling dat de geluidsopname binnenkort wordt verkocht.

Martin Luther King was een dominee en burgerrechtenactivist die zich hard maakte voor de rechten van de zwarte gemeenschap in Amerika. In 1963 organiseerde hij een mars naar Washington waar 200.000 blanke en zwarte mensen aan deelnamen. Bij het bij het Lincoln Monument hield hij vervolgens zijn wereldberoemde I have a dream-toespraak. Vijf jaar later werd hij vermoord.

Lees ook: Martin Luther King (1929-1968)

The Story of Film: An OdysseyFilmmuseum EYE in Amsterdam…
rembrandt-saskia-van-uylenburgh-gr
Foto: Stichting Culturele Herdenkingen in FryslânOm de zoveel tijd…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: