Onderduikplaats gevonden op zolder Rotterdamse kerk

Trap naar de zolder – Still YouTube

Op de orgelzonder van een kerk in Rotterdam is enige tijd geleden een onderduikplaats uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Op de zolder lagen nog verschillende spullen die de onderduikers er zo’n zeventig jaar geleden achterlieten. Dat meldt RTV Rijmond deze week.

De vondst is gedaan op de zolder van de Breepleinkerk in Rotterdam-Zuid tijdens opnames voor de NCRV-serie Schepper & Co. De spullen van de onderduikers lagen in een ruimte waar sinds de oorlog niemand meer was geweest. Tijdens de oorlog gebruikten in totaal zes Joden de zolder als schuilplaats, met hulp van de toenmalige koster.

Op de zolder lagen kledingstukken en verschillende levensmiddelen, waaronder een doos matzes en een blik zalm.

- advertentie -

Bekijk de reportage van RTV Rijnmond:

Gerelateerde boeken:

www.vragenaanoma.nl Voor het boek Vrij spel interviewde schrijfster Carlijn…
Lieke Hiegentlich tijdens de oorlog - Foto: Historiehuis RoermondIn…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: