Onderwaterauto James Bond brengt 653.000 euro op

De onderwaterauto van James BonDe onderwaterauto van James Bond - Foto: RM Auctionsd - Foto: RM Auctions

De onderwaterauto van James Bond – Foto: RM Auctions

Bij een veiling in Londen is maandag 653.000 euro betaald voor de onderwater uit de James Bondfilm ‘The Spy Who Loved Me’ uit 1977. Dat was minder dan verwacht. Veilinghuis RM Auctions hield rekening met een opbrengst van meer dan een miljoen.

In de film, waarin Roger Moore de rol van 007 vertolkte, werd een witte Lotus Esprit gebruikt als onderzeeër. James Bond duikt met de bijzondere bolide het water in als hij achtervolgt wordt door een helikopter.

De vorige eigenaar kwam overigens op een bijzondere manier in bezit van de wagen. De onderwaterauto stond in een opslagruimte waarvan de huur lange tijd niet was betaald. In 1989 werd de inhoud daarom blind geveild. De nieuwe eigenaar betaalde slechts honderd dollar en kwam zo in bezit van de Bond-auto.

Scène waarin de onderwaterauto te zien is:

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Dag HammarskjöldEen commissie van de Verenigde Naties vindt…
Forrest Thomas - Still YouTubeDe Amerikaanse zanger Forrest…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: