Ontmoet je vriend uit de Gouden Eeuw

Ontmoet je vriend uit de Gouden Eeuw

De NTR en VPRO hebben een televisieserie gemaakt over de Gouden Eeuw Naar aanleiding van die serie is er een Facebook-applicatie ontwikkeld waarmee je kan ontdekken met welke BN-er uit de zeventiende eeuw je het meest hebt en met wie je vrienden zou zijn geweest.

De applicatie maakt een snelle scan van je Facebook-profiel en bepaalt dan met welk icoon uit de Gouden Eeuw je de meeste raakvlakken hebt. Een artistiek type dat veel Instagram


- advertentie -

Televisieserie: de Gouden Eeuw

foto’s op Facebook deelt, wordt bijvoorbeeld gekoppeld aan Rembrandt van Rijn en wereldreizigers lopen de kans gekoppeld te worden aan figuren als Michiel de Ruyter of Jan Pieterszoon Coen.

Nadat het profiel is gescand kan de gebruiker vrienden worden met de zeventiende-eeuwse BN’er en op de hoogte blijven van diens statusupdates. Daarin geven ze vanuit Gouden Eeuw-perspectief commentaar op het heden.

Televisieserie

De dertiendelige televisieserie over de Gouden Eeuw, gepresenteerd door Hans Goedkoop, wordt vanaf dinsdag 11 december uitgezonden. De makers zeggen in de serie een link te willen leggen tussen het heden en de Gouden Eeuw:

Naast grote economische en culturele voorspoed, kende de Nederlandse samenleving in de zeventiende eeuw ook een sterke dynamiek ten koste van het oude vertrouwde. In dertien afleveringen van veertig minuten komen thema’s als globalisering, verstedelijking, immigratie, financiële crises, beurs en mediahypes voorbij.

In de serie komen onder meer schrijver Tom Lanoye, premier Mark Rutte, landschapsarchitect Adriaan Geuze en historicus Geert Mak aan het woord.

Video over de Facebook-applicatie:

Er zijn onlangs onbekende privébeelden van koningin Wilhelmina opgedoken. De beelden dateren…
De gecodeerde brief - Foto: OsenatBij het Franse veilinghuis…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: