Ontslag voor elf medewerkers Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum (Eddo Hartmann)

Het Scheepvaartmuseum (Eddo Hartmann)

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam ontslaat elf van zijn medewerkers. Dat meldt de Telegraaf woensdagochtend.


Het Scheepvaartmuseum heeft het ontslag van de elf medewerkers al aangevraagd bij het UVW. De medewerkers zouden zelf pas vandaag op de hoogte zijn gebracht. Bij het museum werken in totaal honderdveertig mensen.

Het Scheepvaartmuseum heeft het financieel moeilijk, onder meer doordat er dit jaar minder subsidie binnenkomt. Ook zouden de inkomsten uit bezoekersaantallen onder druk staan en de inkomsten per bezoeker minder zijn.

Het museum staat in het teken van de maritieme geschiedenis van Nederland. Sinds 1973 is het gevestigd in ‘s Lands Zeemagazijn aan het Oosterdok bij het IJ in Amsterdam. In oktober 2011 heropende het museum de deuren na een jarenlange verbouwing.

- advertentie -
De luiaard van de Stadhouder
Boek van de Maand Volgens Aernout Vosmaer (1720-1799), de directeur van het…
NS-treinkaartje met niet bestaand vertrekstation - ccOp 9 juli…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: