Ook Google staat stil bij val van de Muur

De val van de Muur - Google Doodle

De val van de Muur – Google Doodle

Ook Google staat zondag stil bij de val van de Berlijnse Muur. Met een speciaal logo op de startpagina, een zogenaamde Doodle, vraagt het bedrijf aandacht voor de historische gebeurtenis, vandaag precies 25 jaar geleden.


De Doodle bestaat dit keer uit een korte video met onder historische beelden van de dag dat de Muur viel. Vandaag de dag zijn op veel plekken ter wereld delen van de Berlijnse Muur te vinden, als herinnering aan de Duitse tweedeling en de Koude Oorlog. In de video zijn veel van die muurstukken te zien. Delen van de muur staan onder meer in Londen, Madrid, Moskou, Buenos Aires en Boedapest.

Symbool

De 45,3 kilometer lange Berlijnse Muur scheidde het oosten en westen van Berlijn van 1961 tot 9 november 1989. Het is een van de bekendste symbolen van de Koude Oorlog, het IJzeren Gordijn en de Duitse tweedeling.

- advertentie -

De NOS doet later vandaag live verslag van de herdenkingen in de Duitse hoofdstad.

Gat in de Berlijnse Muur
Berlijnse MuurDe 25-jarige herdenking van de val van…
Die Linke
De Duitse politieke partij Die Linke, voortgekomen uit de communistische SED uit…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: