Ook wat goed nieuws voor Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe

Terwijl er in politiek Den Haag druk wordt gesproken over het voortbestaan van Rijksmuseum Twenthe heeft het museum een grote schenking ontvangen. Collectioneur en voormalig galeriehouder Adriaan van Ravesteijn wilde juist nu zijn betrokkenheid bij het museum tonen en schonk daarom volgens het museum een groot aantal werken die hij al in langdurig bruikleen had gegeven.

Het gaat om ongeveer 140 kunstwerken, waaronder vijfentwintig van Peter Struycken. Verder zijn er werken van kunstenaaars als Alan Charlton, Jan Commandeur, Joris Geurts, Han Schuil, Arkadi Nasonov, Toon Verhoef en Koen Vermeule aan het museum geschonken.


Het museum kon wat goed nieuws wel gebruiken want het is nog zeer onduidelijk of het museum geopend kan blijven. Den Haag maakte eerder bekend geen subsidies meer te willen geven voor exposities in Rijksmuseum Twenthe. Daarmee zou het museum alleen nog maar een soort depot voor kunst worden. Volgende week wordt in de Tweede Kamer over de toekomst van het museum gesproken.

- advertentie -

Het CDA heeft deze week motie ingediend en wil dat er geld vrijgemaakt wordt voor in totaal drie rijksmusea die vanwege bezuinigingen met sluiting worden bedreigd. Naast Rijksmuseum Twenthe gaat het om Slot Loevestein en Huis Doorn.

De luistervinck - Niclolaes Maes, 1657 (Dordrechts Museum) Een…
Pierre-Joseph Redouté, Paeonia moutan, ca. 1813, Collectie Fitzwilliam Museum,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: