Oorlogsdagen Rotterdam 1940 ‘live’ op twitter

Ruïne van de Laurenskerk na het bombardement

Museum Rotterdam herdenkt de Duitse inval in Nederland van 10 mei 1940 en het daaropvolgende bombardement van Rotterdam, met zogenaamde tweets, korte berichten op de sociaalnetwerksite Twitter.

Gebaseerd op dagboeken, getuigenverhalen en strijdverslagen worden van uur tot uur de gebeurtenissen in het Rotterdam van 72 jaar geleden getweet alsof ze nu plaatsvinden. Persoonlijke verhalen, het strijdverloop en de geruchten geven een indruk van de onzekere meidagen, die eindigen met verwoesting.

Zo is op Twitter bijvoorbeeld te lezen:

- advertentie -

In mei 1940 werd enkele dagen hevig gevochten bij de Maasbrug in Rotterdam. Op 14 mei 1940 wordt de stad gebombardeerd. De binnenstad van Rotterdam wordt daarbij vrijwel volledig vernietigd. Bij het bombardement kwamen ongeveer 850 mensen om het leven.

De twitterherdenking loopt door tot en met 14 mei.

Oekraïne is naast Polen de plek waar het Europees kampioenschap voetbal in…
De kettingbrief van mevrouw H. Timmenga-Hiemstra van maart 1944…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: