Oorlogsfotograaf Horst Faas (79) overleden

Oorlogsfotograaf Horst Faas (79) overleden‎

De Duitse oorlogsfotograaf Horst Faas is donderdag op 79-jarige leeftijd overleden. Associated Press heeft dat bekendmaakt.

Faas werkte bijna vijftig jaar voor het internationale persbureau Associated Press (AP). Met zijn camera bezocht hij onder meer verschillende oorlogen, Olympische Spelen en ook was hij getuige van verschillende revoluties. Hij deed echter niet alleen verslag van die grote evenementen en gebeurtenissen maar ook van de soms alledaagse momenten tussendoor.Het bekendst werd Horst Faas met zijn reportages van de Vietnamoorlog. In 1967 raakte hij tijdens deze oorlog ernstig gewond.

- advertentie -

Vanuit Saigon stuurde hij langere tijd fotografen van AP aan. Deze fotografen werden ook wel bekend als Horst’s army. Een van zijn leerlingen was Nick Ut en die werd wereldberoemd met de foto van het huilende meisje Kim Phuc. Dit meisje was negen jaar oud toen ze slachtoffer werd van een napalmaanval.

De Duitser won verschillende belangrijke prijzen, waaronder twee Pulitzer’s.

Vanaf 1976 was Faas verantwoordelijk voor de fotoredactie van AP in Londen. Hier bleef hij tot zijn pensioen in 2004 werken.

Marley - Kevin MacdonaldSind deze week draait de documentaire…
WerelderfgoedweekendTer gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de Unesco

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: