Oorlogsmonument Westerbork vernield

Het monument – Foto: Gouwenaar

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag het oorlogsmonument in het centrum van Westerbork vernield. De gemeente Midden-Drenthe heeft dat bekendgemaakt.

Het monument staat in het centrum van het dorp en bestaat onder meer uit een bronzen vlag op een sokkel. De dieven hebben deze vlag, gemaakt door de kunstenaar Armando, van de sokkel getrokken. Bij het wegtrekken van de vlag hebben de dieven mogelijk een auto gebruikt.Op de sokkel van de vlag staat de volgende tekst van Armando:

- advertentie -

Symbool van overwinning op het kwade, van herwonnen vrijheid en hoop op de toekomst.

De gemeente Midden-Drenthe sluit niet uit dat er koperdieven actief zijn geweest. Die werden vermoedelijk gestoord tijdens hun werk, want de vlag is in het centrum van Westerbork blijven liggen. De gemeente Midden-Drenthe heeft bij de politie aangifte van vernieling gedaan.

Reina Prinsen GeerligsOp 3 juli 1943 werd luitenant van…
Joods monument in Groningen - Foto: CC/WutsjeStaatssecretaris Marlies Veldhuijzen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: