Dark
Light

Oorlogsmusea.nl verder als TracesOfWar.com

Auteur:
1 minuut leestijd

TracesOfWar.com
De website Oorlogsmusea.nl gaat na tien jaar verder als TracesOfWar.com. Voor de naamswijziging is gekozen omdat de oude naam de inhoud van de website volgens de beheerders niet meer dekte.

Op de website is een overzicht te vinden van musea, begraafplaatsen, monumenten en andere bezienswaardigheden die gerelateerd zijn aan de Tweede Wereldoorlog. De website begon tien jaar geleden met een overzicht van de musea en bezienswaardigheden in de Benelux en Normandië.

Een jaar na de lancering stonden er net 350 artikelen online, maar na tien jaar was dit aantal al gegroeid naar 28.000 artikelen en dit aantal groeit nog steeds. Ook het aantal landen is in de loop der tijd fors uitgebreid. Inmiddels zijn er WOII-bezienswaardigheden uit meer dan honderd landen op de website te vinden. In 2004 werd een Engelse variant gelanceerd: WW2Museums.com.

Omdat zowel de naam van de Nederlandse als de naam van de Engelse site de lading van het project niet meer helemaal dekte is nu gekozen voor een nieuwe naam: www.TracesOfWar.com. Via deze url is zowel de Nederlandse als de Engelse site te benaderen.

De website is een project van de Stichting Informatie Wereldoorlog Twee (STIWOT), een zelfstandige vrijwilligersorganisatie die zonder subsidie allerhande informatie over de Tweede Wereldoorlog verzamelt en deelt.

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×