Oorlogsmusea.nl verder als TracesOfWar.com

TracesOfWar.com

De website Oorlogsmusea.nl gaat na tien jaar verder als TracesOfWar.com. Voor de naamswijziging is gekozen omdat de oude naam de inhoud van de website volgens de beheerders niet meer dekte.

Op de website is een overzicht te vinden van musea, begraafplaatsen, monumenten en


andere bezienswaardigheden die gerelateerd zijn aan de Tweede Wereldoorlog. De website begon tien jaar geleden met een overzicht van de musea en bezienswaardigheden in de Benelux en Normandië.

- advertentie -

Een jaar na de lancering stonden er net 350 artikelen online, maar na tien jaar was dit aantal al gegroeid naar 28.000 artikelen en dit aantal groeit nog steeds. Ook het aantal landen is in de loop der tijd fors uitgebreid. Inmiddels zijn er WOII-bezienswaardigheden uit meer dan honderd landen op de website te vinden. In 2004 werd een Engelse variant gelanceerd: WW2Museums.com.

Omdat zowel de naam van de Nederlandse als de naam van de Engelse site de lading van het project niet meer helemaal dekte is nu gekozen voor een nieuwe naam: www.TracesOfWar.com. Via deze url is zowel de Nederlandse als de Engelse site te benaderen.

De website is een project van de Stichting Informatie Wereldoorlog Twee (STIWOT), een zelfstandige vrijwilligersorganisatie die zonder subsidie allerhande informatie over de Tweede Wereldoorlog verzamelt en deelt.

Oude uitgave van 'Bataljon der Verdoemden' - Sven HasselDe…
Shlomo Venezia, februari 2012 - Foto: Barry van Veen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: