‘Op reis’ thema Open Monumentendag

Open Monumentendag

Open Monumentendag

In het kader van Open Monumentendag zijn in het weekend van 13 en 14 september meer dan vierduizend monumenten in Nederland gratis te bezoeken. Thema is dit jaar ‘op reis’.


Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, georganiseerd om de publieke belangstelling en het draagvlak voor het behoud van monumenten te vergroten. Het is één van de grootste culturele evenementen van Nederland.

De kracht van het landelijke evenement zit hem volgens stichting Open Monumentendag in de decentrale opzet. In iedere deelnemende gemeente werkt een groep vrijwilligers mee aan het samenstellen en de praktische uitvoering van het programma. De landelijke stichting ondersteunt de verschillende groepen.

Het evenement is toe aan de 28e editie. Op de website van de Open Monumentendagen is te zien welke monumenten dit jaar meedoen. Vorig kwamen er ongeveer 900.000 bezoekers op de opengestelde monumenten af.

- advertentie -

Aanraders van Natuurmonumenten:

Kasteeldomein d'Ursel (Onroerend Erfgoed)
Kasteeldomein d'Ursel (Onroerend Erfgoed)De Vlaamse Monumentenprijs 2014 is…
Open MonumentendagNet als vorig jaar kwamen afgelopen weekend…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: