‘Op rommelmarkt gevonden Renoir is gestolen’

De Renoir die onlangs op een rommelmarkt opdook

Een Amerikaanse vrouw kocht onlangs op een rommelmarkt in de staat Virginia voor een paar dollar een schilderij dat van de Franse schilder Auguste Renoir (1841-1919) bleek te zijn. Het werk zou zaterdag geveild worden maar die veiling is voorlopig afgelast omdat het waarschijnlijk gaat om een gestolen schilderij.

De vrouw kocht op de rommelmarkt voor een klein bedrag een doos met daarin verschillende spullen. Ze was vooral geïnteresseerd in een pop die in de doos zat, maar er bleek dus ook een schilderij in te zitten. Op advies van haar moeder bracht de koopster het werk naar een veilinghuis om het te laten taxeren. Daar ontdekte men dat het vrijwel zeker om het werk Paysage Bords de Seine van Renoir gaat. De waarde werd geschat op meer dan 75.000 dollar.

Een verslaggever van de Washington Post heeft nu ontdekt dat het schilderij in 1951 waarschijnlijk werd gestolen uit het Baltimore Museum of Arts. De veiling is daarom afgelast. De FBI onderzoekt of het inderdaad gaat om het schilderij dat tientallen jaren geleden werd ontvreemd uit het museum in Baltimore.

- advertentie -


Nederland: Het Boek - In vijf miljard jaar van…
[caption id="attachment_10511" align="alignleft" width="265"]Romeinse helmWetenschappers van de KU Leuven gaan onderzoeken of…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: