Op zoek naar de beste geschiedeniswebsite

Geschiedenis Online Prijs 2012

Vanaf donderdag kunnen er websites aangemeld worden voor de Geschiedenis Online Prijs 2012. Deze online prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste Nederlandse website over geschiedenis.

De prijs wordt uitgereikt in februari 2013. Het is de zevende keer dat de prijs, een initiatief van Archieven.nl en Historisch Nieuwsblad, uitgereikt zal worden. Afgelopen jaar werd de prijs gewonnen door de website Vele Handen.nl van het Stadsarchief Amsterdam.


Het publiek kan tot en met half december websites aanmelden voor de prijs. Daarna moeten de websites zelf stemmen gaan werven via de website www.geschiedenisonlineprijs.nl. De winnaar van de publieksprijs ontvangt 2500 euro.

- advertentie -

Juryprijs

Naast de publieksprijs wordt er door een vakjury een winnaar gekozen. De jury beoordeelt geschiedeniswebsites in drie categorieën: archiefdiensten, verenigingen & particulieren en musea & themasites. De winnaar van de juryprijs verdient de hoofdprijs: een beeldje van beeldend kunstenares Gonneke van Echten. De prijsuitreiking vindt plaats op dinsdag 12 februari 2013 in het Nationaal Archief in Den Haag.

MétronomeOp de Franse televisiezender TV5MONDE gaat woensdag een televisieserie…
Marga Klompé, de eerste vrouwelijke minister van Nederland
Marga Klompé in 1958 - Foto: CC-Spaarnestad / Henk…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: