Open Monumentendag gered met grote gift

Dankzij een gift van de BankGiro Loterij is het voortbestaan van Open Monumentendag voor de komende vijf jaar in ieder geval gegarandeerd. De stichting die het jaarlijkse monument organiseert kreeg woensdagavond tijdens een zogenaamd Goed Geld Gala een bedrag van 1,7 miljoen euro toegezegd, verspreid over een periode van vijf jaar.

Het geld wordt ook gebruikt om de bestaande Open Monumentendag te “verbreden en te verdiepen”. Hierdoor moeten Nederlanders het hele jaar door kunnen genieten van alle soorten erfgoed in ons land. Daarnaast gaat er geld naar regionale monumentendagen.

Vanwege het wegvallen van sponsoren was het voortbestaan van het evenement enige tijd onzeker. Dankzij het geld van de loterij is de toekomst erfgoedevenement nu voor jaren verzekerd.

30e editie

De landelijke Stichting Open Monumentendag, die verantwoordelijk is voor de landelijke coördinatie van de Open Monumentendag, werkt samen met ongeveer 300 comités en veel vrijwilligers. De stichting:

- advertentie -

“Met een bezoekersaantal van rond het miljoen is de Open Monumentendag een van de grootste culturele evenementen van Nederland. Met de financiële toezegging zijn we in staat het evenement ook de komende jaren landelijk te organiseren.”

Open Monumentendag is dit jaar toe aan de dertigste editie.

Boek: De bosatlas van het cultureel erfgoed

Bed, na 1860, beschilderd, verguld en bewerkt hout, 211 x 200 x 217 cm, Ville de Neuilly-sur-Seine. Fotograaf: Jan Kees Steenman
Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft in samenwerking met het Musée…
Interieur van de Sint-Willibrordkerk in Utrecht - cc
Tijdens het Goed Geld Gala ontving Museum Catharijneconvent in Utrecht woensdag 925.000…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: