Opening Rijksmuseum live uitgezonden door NOS en AVRO

Onthulling van het nieuwe logo van het museum, september 2012

De heropening van het Rijksmuseum in Amsterdam wordt in april live uitgezonden door de AVRO en de NOS. De uitzending wordt gepresenteerd door Cornald Maas en Rik van de Westelaken.

Het Rijksmuseum heeft na een verbouwing, renovatie en restauratie onder leiding van de Rijksgebouwendienst een volledig vernieuwd gebouw, waarbij de oorspronkelijke stijlelementen zijn hersteld. De officiële heropening door koningin Beatrix vindt plaats op 13 april. De AVRO:

In het programma is er een uitgebreid verslag van één van de laatste publieke optredens van Koningin Beatrix. Daarnaast staan het prachtig verbouwde Rijksmuseum en haar kunstwerken centraal en zijn er interviews met en optredens van kunstenaars.

Het heropeningsprogramma zal vanaf 20:15 uur te zien zijn op Nederland 2 en duurt ongeveer een uur.

- advertentie -
vergelding-brokken
'De vergelding' van Jan Brokken mogelijk verfilmdHet onlangs verschenen…
De gestolen monstrans - Foto: CatharijneconventDe politie zendt woensdagavond…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: