Openluchtmuseum best bezochte museum buiten Amsterdam

Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum heeft in 2011 in totaal 456.000 bezoekers ontvangen. Een stijging van 16.000 bezoekers ten opzichte van 2010.

Het Arnhemse museum is daarmee het best bezochte museum van Nederland buiten Amsterdam. Het museum staat op de vijfde plaats in de Top 55 Museumbezoek 2011 van de Nederlandse Museumvereniging. Op de plekken één tot en met vier staan respectievelijk het Van Gogh Museum, Anne Frank Huis, Rijksmuseum en NEMO.Het Openluchtmuseum is dus het eerste niet in Amsterdam gevestigde museum op de lijst. In 2012 viert het museum het honderdjarig bestaan.

- advertentie -

Op de zesde plaats van de Top 55 Museumbezoek 2011 staat de Hermitage Amsterdam. Dit museum ontving afgelopen jaar 355.000 bezoekers. In 2010 ontving het museum nog 650.000 bezoekers.

AviodromeMogelijk is er toch nog toekomst voor het Aviodrome.…
Tassenmuseum HendrikjeTassenmuseum Hendrikje in Amsterdam accepteert sinds zondag ook…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: