‘Openluchtmuseum beste museum van 2012’

Openluchtmuseum

Volgens bezoekers van vergelijkingssite Zoover is het Openluchtmuseum in Arnhem het beste museum van 2012. Dat is dinsdag bekendgemaakt.

Bezoekers van de vergelijkingssite waardeerden het Arnhemse museum gemiddeld met een 8,7. Het Openluchtmuseum versloeg daarmee nipt het Zuiderzeemuseum dat een gemiddeld cijfer kreeg van 8,6. Het Gevangenismuseum in Drenthe scoorde een 8,5 en werd daarmee derde.

De directeur van het Openluchtmuseum, Pieter-Matthijs Gijsbers, nam dinsdag de award voor beste museum in ontvangst. Zijn museum bestaat dit jaar honderd jaar. Het museum werd op 24 april 1912 opgericht en opende in juli 1918 de poorten voor het publiek. Het museum was afgelopen jaar het best bezochte museum buiten Amsterdam.

- advertentie -
Interieur van de Portugese Synagoge - Foto: CC/Massimo CatarinellaPrins…
wf-hermans-jutka-rona
W.F. Hermans - Foto: Jutka RonaHet Nederlands Fotomuseum in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: