Ophef over subsidie voor komische film over Hitler

Omslag van Mein Kampf

In Duitsland is ophef ontstaan over subsidie die de overheid heeft gegeven aan een komische animatiefilm waarin Adolf Hitler naakt te zien is. Dat meldt de Duitse krant Bild.

Een woordvoerder van de liberale coalitiepartner FDP spreekt van een “smakeloze film” en vraagt zich af of de film echt met belastinggeld moet worden gefinancierd. De makers van de film ontvingen 72.994,64 euro overheidssubsidie.

- advertentie -

De komisch bedoelde film, getiteld Adolf, das Malheur, wordt gemaakt in opdracht van producent David Groenewold. In de korte film is Hitler naakt te zien als hij zijn troepen toespreekt. Zijn schaamhaar is zo gesnoeid dat er een zogenaamd Hitler-snorretje te zien is.

Volgens de producent is het voor de verwerking van het Duitse oorlogsverleden belangrijk dat Hitler ook als schertsfiguur te zien is.

Monumentenofficier James Rorimer bij slot Neuschwanstein, een opslagplaats van de nazi’s voor geroofde kunst – Bron: U.S. National Archives
Monumentenofficier James Rorimer bij slot Neuschwanstein, een opslagplaats van…
[caption id="attachment_19271" align="alignleft" width="264"]HashavaIsraël heeft een nieuwe zoektocht gelanceerd naar erfgenamen van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: