Opkomst en ondergang van Willem Aantjes

De val van Aantjes

De val van Aantjes

De EO zendt de komende twee weken de miniserie ‘De val van Aantjes’ uit. De eerste aflevering is maandagavond te zien.

De val van Aantjes

De val van Aantjes


De nieuwe tweedelige serie vertelt het dramatische verhaal van de opkomst en ondergang van CDA-politicus Willem Aantjes. Eind jaren zeventig rees zijn ster en maakte hij zich in het net opgerichte CDA sterk voor een nieuwe christelijke politiek. Hij werd onder meer bekend met zijn ‘Bergrede’ waarin hij, aan de hand van verschillende stukken uit het Nieuwe Testament, betoogde hoe het evangelie het richtsnoer van christelijke sociale politiek kon zijn.

Aantjes werd uiteindelijk de eerste fractievoorzitter van het CDA. De EO:

Wanneer ‘de machtigste man van Nederland’ zich tegen de neutronenbom uitspreekt, komen onzichtbare vijanden in actie. In het geheim wordt de val van Aantjes voorbereid.

- advertentie -

Eind jaren zeventig verschenen er berichten in de pers over het oorlogsverleden van de politicus.

Brede middenpartij

In de eerste aflevering is onder meer te zien hoe Willem Aantjes zich sterk maakt voor de oprichting van het CDA, een fusie van drie christelijke partijen. Wanneer het CDA op haar eerste congres zich als een brede middenpartij presenteert, houdt Aantjes tegen alle afspraken in zijn toespraak (Bergrede) waarin hij pleit voor een ‘nieuwe christelijke politiek.’

De val van Aantjes wordt uitgezonden op 2 en 9 december om 21.00 uur op Nederland 2.

Trailer van ‘De val van Aantjes’:

Deze week bracht een Belgisch oorlogsschip "heilige aarde" naar Londen. Het ging…
Mariniers na de beeïndiging van de treinkaping - Afb:…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: