Opnamen ‘Het Bombardement’ afgerond

Foto: hetbombardement.nl

De opnames van de speelfilm rond het bombardement van Rotterdam in 1940 zitten erop. Dat heeft distributeur Dutch FilmWorks deze week bekendgemaakt.

Een van de hoofdrollen van de film wordt gespeeld door zanger Jan Smit. Hij speelt de bakkersknecht en bokser Vincent die verliefd wordt op de uit Duitsland gevluchte architectuurstudente Eva (Roos van Erkel) die al verloofd is met een ander.

De twee worden toch verliefd maar verliezen elkaar op 14 mei 1940, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt, uit het oog.

- advertentie -

De opnamen vonden de afgelopen tweeënhalve maand plaats in Zeeuws-Vlaanderen, Rotterdam, Dordrecht, Utrecht, België en Boedapest. Regisseur van de film is Ate de Jong.

De speelfilm, volgens de makers een ‘zinderend liefdesdrama’, zal vanaf 20 december te zien zijn in de bioscoop.

Foto: hetbombardement.nl

Foto: hetbombardement.nl

Foto: hetbombardement.nl

Foto: hetbombardement.nl

Een kleinzoon van de Amerikaanse president Harry Truman heeft in Japan vrijdag…
God on Trial, film uit 2008Op 14 oktober 1943…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: