Opnieuw bezoekersrecord voor Anne Frank Huis

Boekenkast in het Anne Frank Huis – Foto: CC/Erik Möller

Het Anne Frank Huis in Amsterdam heeft voor het derde jaar op rij een record aantal bezoekers ontvangen. Afgelopen jaar werd het museum bezocht door 1,15 miljoen bezoekers, dat is 48.388 meer dan een jaar daarvoor.

Het Amsterdamse museum staat al jaren in de top tien van best bezochte musea van Nederland. Omdat het geregeld voorkomt dat bezoekers moeten wachten voordat ze het relatief kleine museum binnen kunnen gaan,


hebben de bezoekers daar sinds enige tijd gratis toegang tot internet. Ze kunnen zich dan bijvoorbeeld voorbereiden op hun bezoek door de websites van het Anne Frank Huis te bekijken.

- advertentie -

Ronald Leopold, algemeen directeur van de Anne Frank Stichting:

Ik ben er trots op dat het museum voor het derde achtereenvolgende jaar een record aantal bezoekers heeft ontvangen. De geschiedenis van Anne Frank blijft van grote betekenis en we willen ieder kind, overal ter wereld, de kans geven haar verhaal te leren kennen.

Van de bezoekers komt 85 procent uit het buitenland; de gemiddelde leeftijd is 30 jaar.

Het Anne Frank Huis is de plek waar de Joodse Anne Frank met haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog zat ondergedoken in het achterhuis. Na de oorlog keerde alleen vader Otto Frank terug naar het huis, maar die kon na enige tijd de onderhoudskosten niet meer betalen. Na een inzamelingsactie onder leiding van de Amsterdamse burgemeester Van Hall, werd het huis gerestaureerd en op 3 mei 1960 geopend als museum.

Foto: Museum MeermannoTerwijl Museum Meermanno in Den Haag per…
Foto: Rijksmuseum Sinds vrijdag is op de gevel van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: